Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul Chişinăului, împânzit deja de tarabe cu mărţişoare

Chiar dacă până pe 1 martie, prima zi de primăvară, mai sunt două săptămâni, centrul Chişinăului este împânzit de tarabele cu mărţişoare, pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Deşi comercianţii se plâng că în aceste zile nu au vândut mare lucru, trecătorii se opresc şi admiră simbolurile primăverii, iar unii dintre ei mai şi cumpăra câte ceva pentru cei dragi. 

Centrul Chişinăului s-a colorat în alb şi roşu. Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi-au instalat deja tarabele vânzătorii de mărţişoare. Comercianţii spun că au confecţionat chiar ei aceste simboluri ale primăverii, ajutaţi, uneori, şi de familii.
 
Elena Nicolai a venit din Călăraşi la Chişinău cu cinci mii de mărţioare. Spune că le-a confecţionat întregul an, în timpul liber. Pentru familia ei, mărţişoarele sunt şi o sursă de venit.
 
Pe Olsea Coterianu am surpins-o confecţionând un mărţişor în timp ce-şi aştepta cumpărătorii. Spune că, împreună cu familia, se ocupă cu agricultura. Cultivă căpşuni, dar cum vine iarna în grădină nu mai este lucru, aşa că s-au apucat să facă mărţişoare. Femeia spune că multe din produsele ei ajung, chiar, peste hotare.
 
Pentru ca e încă devreme, cumpărătorii nu se înghesuie, spre nemulţumirea comercianţilor.
 
Totuşi, văzând tarabele trecătorii se opresc, unii doar să admire mărţişoarele, iar alţii cumpără câteva pentru cei dragi.
 
Pentru că tarebele stau una lângă iar concurenţa între comercianţi este mare, unii încearcă să scoată la vânzare ceva deosebit. De exemplu, aceste mărţişoare care au fost combinate cu broşe de pus în piept şi ambalate în cutii speciale, bibelouri cu parfum ce pot agăţate în automobile sau brăţari.
 
Mărţişorul este un simbol al renaşterii naturii şi al venirii primăverii. Aceasta se dăruieşte celor dragi şi se poartă la piept pe parcursul lunii martie.
Similare
RECOMANDĂRI