Centenar prin înfrăţiri. Judeţul Botoşani şi raionul Criuleni au semnat un act de colaborare
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Centenar prin înfrăţiri. Judeţul Botoşani şi raionul Criuleni au semnat un act de colaborare

Judeţul Botoşani a semnat miercuri un act de colaborare cu raionul Criuleni. Prin semnarea documentului, cele două entităţi de pe ambele maluri ale Prutului vor fi legate cultural, social şi economic, transmite Infoprut.

Mai mult, reprezentanţii celor două unităţi administrative au stabilit deja şi primele proiecte, care vor fi realizate în Anul Centenar.

Acordul de colaborare între cele două unităţi administrative a fost semnat de către preşedintele consiliului raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, şi preşedintele consiliului judeţului Botoşani, Costică Macaleţi.

Primele proiecte au fost deja stabilite, în domeniul educaţiei. Un grup de 50 de copii din România şi Republica Moldova vor realiza în această vară un schimb de experienţă în cadrul unor tabere de odihnă. Preşedintele consiliului raional Criuleni, Veaceslav Burlac, susţine că nu există bariere lingvistice, culturale sau sociale, iar tânăra generaţie trebuie să cunoască realităţile de pe o parte şi alta a Prutului, scrie sursa citată.

Similare
RECOMANDĂRI