Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele mai multe pasaje subterane din Chişinău sunt într-o stare avansată de degradare

Cele mai multe pasaje subterane din Chişinău sunt într-o stare avansată de degradare. Nu sunt iluminate dar sunt pline de mizerie. Primarul general recunoaşte că sunt probleme deşi a promis încă din campania electorală că le va repara pe toate. La unele pasaje reparate anul trecut este nevoie, din nou, de renovare.

Cei nevoiţi să traverseze pasajul subteran de pe strada Hânceşti, în apropierea Autogări de Sud, au parte de clipe de coşmar. Mizeria este la ea acasă.

„E groaznic, uitaţi-vă ce putoare şi e imposibil să mergi şi nici scările nu sunt ca lumea. Foarte greu mai ales cu copil. De când ştiu eu aşa e într-o stare deplotabilă”.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: „Este imposibil să traversezi acest pasaj subteran fară aţi reţine respiraţia din cauza duhorii. Mai mult deât atât, poate să-ţi cadă în cap o bucată de tencuială. Trebuie să ai grijă şi la picioare, pentru că în faţa mea de exemplu lipseşte o placă întreagă de beton”.

Unii recunosc că au fost nevoiţi să traverseze pe carosabil, printre maşini, doar pentru a evita mizeria din pasajul subteran.

„Chiar traversam pe drumuri, de vreo două ori m-a oprit poliţia şi a zis că nu se poate, eu am zis să uite. Să meargă în subterană şi să uite ce mizerie”.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Spre mare regret subteranele din acea zonă arată ca nişte vicee publice din unde localităţi îndepărtate, trebuie să el aducem în ordine”.

Autorităţile promit că pasajul, şi alte două din apropiere, vor fi reparate în următoarele de trei luni printr-un parteneriat public privat. La pasajele subterane la care s-a intervenit anul trecut, cum este cel de la intersecţia străzilor Decebal cu Dacia, este nevoie iarăşi de reparaţii.  

„Îi straşnic, eu m-am nimerit noaptea şi ştiţi ce e de straşnic. Ion Cebanu, primarul oraşului, el în primul rând e vinovat. Aştepăm poate se va schimba ceva”.

Specialiştii recunosc că, în Chişinău, sunt 20 de treceri pietonale subterane şi mai mult de jumătate dintre ele au nevoie urgent de reparaţii.
Similare
RECOMANDĂRI