Cei care intenţionează să călătorească în SUA trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cei care intenţionează să călătorească în SUA trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19

Începând cu 26 ianuarie, toţi pasagerii cu vârsta de peste doi ani, care intenţionează să călătorească în SUA pe cale aeriană, trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 efectuat nu mai devreme de trei zile de la data călătoriei. O alternativă este prezentarea documentaţiei privind recuperarea de COVID-19 în 90 de zile anterioare călătoriei. Precizările în acest context sunt făcute de către Ambasada SUA la Chişinău.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în SUA menţionează că persoanelor care intenţionează să călătorească în SUA pe cale aeriană şi care nu vor fi în măsură să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum trei zile înainte de zbor, nu li se va permite îmbarcarea, scrie IPN. Dovada rezultatului testului de laborator va fi prezentată în formă scrisă pe suport de hârtie sau în format electronic.

Persoanelor care deţin o viză pentru Statele Unite şi care sunt în interiorul sau în afara Uniunii Europene nu le este permisă tranzitarea aeroporturilor din spaţiul Schengen, precum şi din Marea Britanie sau Irlanda, în drum spre Statele Unite. Tranzitarea acestora supune călătorii restricţiilor de călătorie. Restricţiile respective nu se aplică cetăţenilor americani sau rezidenţilor permanenţi legali, deţinători ai green card.
Similare
RECOMANDĂRI