CEC a fost sesizată cu privire la urnele de votare de la Comrat, pe care este imprimată emblema de stat a Rusiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a fost sesizată cu privire la urnele de votare de la Comrat, pe care este imprimată emblema de stat a Rusiei

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală privind unele acţiuni inadmisibile ale Biroului electoral al secţiei de votare nr. 45/7 din cadrul Circumscripţiei uninominale nr. 45 din mun. Comrat. Este vorba despre cazul în care pe urnele de vot din cadrul secţiei de votare menţionate este imprimată emblema de stat a altui stat – Federaţia Rusă.

„Pe lângă faptul că acest lucru contravine prevederilor Instrucţiunii cu privire la asigurarea infrastructurii secţiei de votare, aprobată de CEC, în acest mod se încalcă Codul electoral, care stabileşte că nu pot fi utilizate simboluri ale unor state străine sau organizaţii internaţionale.

Considerăm de asemenea că folosirea unei urne de vot cu emblema Federaţiei Ruse este un element de agitaţie electorală ce favorizează acele forţe politice şi acei candidaţi care susţin orientarea pro-rusă a Moldovei”, se spune într-un comunicat al PDM.

Astfel, PD solicită Comisiei Electorale Centrale examinarea cazului sesizat şi înlăturarea încălcărilor admise de către Biroului electoral al secţiei de votare nr. 45/7.

Citeşte şi: 

FOTO. La Comrat urnele de vot au emblema Federaţiei Ruse

Similare
RECOMANDĂRI