Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cebotari laudă rezultatul lui Chirtoacă. Liberalul: „Trebuie să-i amintesc că vin cu două dosare penale deschise de şeful lui - Plahotniuc”

Democratul Vladimir Cebotari a lăudat succesul obţinut de liberalul Dorin Chirtoacă în acest scrutin (10% dintre voturile alegătorilor). Ca răspuns, candidatul PL i-a amintit că a venit la aceste alegeri cu dosare penale, o suspendare şi un arest ilegal. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Vladimir Cebotari: „Dacă o luăm pe numere concrete, Chirtoacă e înaintea noastră, candidat, aici urmează să-i dăm meritul dumnealui”.
 
Dorin Chirtoacă: „Îi mulţumesc domnului Cebotari pentru falsa amabilitate. Dar trebuie să-i amintesc că eu în aceste alegeri vin cu două dosare penale deschise de şeful lui - Plahotniuc, împreună cu Dodon şi cu suspendarea ilegală şi arestul ilegal făcut tot de dumnealor. Iată că am reuşit să ieşim din acea moarte politciă pe care ne-au prescris-o”.

După trei mandate există şi o anumită erodare, mai spune fostul primar al capitalei, care nu se declară dezamăgit de rezultatele pe care le-a obţinut.

Candidatul democraţilor la şefia capitalei, Vladimir Cebotari, a declarat că şi-ar fi dorit un rezultat mai bun, pentru că a muncit pentru asta.

„Nu putem imputa nimănui decât nouă acest rezultat”, mai spune Cebotari.

Comentatorul politic Nicolae Negru consideră că prezenţa slabă la alegeri e semnul unui entuziasm sau optimism în rândul cetăţenilor şi că procesul de dezoligarhizare nu este priceput ca o schimbare.

„PSRM este vizibil în frunte, pe liste de partid, a fost accepat de cei mai mulţi cetăţeni, era previzibil, aşa arătau şi sondajele. Un fel de surpriză e PDM, căruia i se prezicea o cădere burscă. Sondajele nu mai arătau cifrele de până la alegeri. O altă surpiză este şi Chirtoacă, care a obţinut 10%, ceea ce sondajele nu arătau, spune Nicolae Negru.
Similare
RECOMANDĂRI