Ce spune Ambasadorul UE despre cum a găsit Republica Moldova la preluarea mandatului şi despre adaptarea familiei sale la viaţa din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune Ambasadorul UE despre cum a găsit Republica Moldova la preluarea mandatului şi despre adaptarea familiei sale la viaţa din Chişinău

„La preluarea mandatului în luna septembrie, am găsit Republica Moldova într-un moment foarte bun. Depunând cererea pentru o astfel de funcţie, puteam doar să visez la aceste oportunităţi. Eu am depus cerere cu un an în urmă şi, la acel moment, speram că vor fi schimbări în bine în Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Jānis Mažeiks, într-un interviu publicat pe canalul de YouTube al Delegaţiei UE. De asemenea, diplomatul european a făcut referi la felul în care soţia şi fiica lui s-au adaptat la viaţa din Chişinău.

Jānis Mažeiks a menţionat că nu se aştepta ca schimbările din Republica Moldova să survină atât de rapid şi să coincidă, în mare parte, cu mandatul său la Chişinău.

„Am găsit Republica Moldova într-un moment foarte bun al consolidării cooperării cu UE şi, desgiur, pentru mine, ca ambasador, este o fază foarte bună pentru că este uşor de lucrat cu guvernarea. Desigur, este important pentru mine să ştiu că corespunde cu ceea ce îşi doresc oamenii din Republica Moldova şi acesta este încă un motiv să mă simt binevenit aici”, a declarat Jānis Mažeiks.

Diplomatul a accentuat faptul că s-a acomodat, mai ales că se află în Republica Moldova împreună cu soţia şi fiica lui, care învaţă la o şcoală din Chişinău.

„Consider că ele s-au acomodat destul de bine şi au descoperit lucruri interesante aici. Fiica mea învaţă la o şcoală internaţională din Chişinău. Probabil nu s-a integrat aşa cum ar fi fost într-o şcoală obişnuită, dar şi-a făcut prieteni şi îi merge bine”, a spus Jānis Mažeik.

 
Similare
RECOMANDĂRI