Ce spune ambasadorul SUA la Chişinău, despre o posibilă extrădare a lui Vlad Plahotniuc din SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce spune ambasadorul SUA la Chişinău, despre o posibilă extrădare a lui Vlad Plahotniuc din SUA

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan susţine că în cazul unei cauze penale pe numele lui Vlad Plahotniuc, acesta ar putea fi extrădat chiar şi din SUA.

„Acest lucru e în totalitate posibil , sigur că nu pot depăşi aici sistemul nostru juridic, dacă guvernul din SUA va primi această solicitare de extradare atunci SUA va analiza această solicitare în baza analizei fondului cauzei. Nu a fost nici o înţelegere, se va baza pe fondul cauzei şi dacă aceasta va duce la concluzia că această persoană va trebui să fie extrădată în ţara sa de origine acest lucru se poate întâmpla”, a  delcarat Dereck J. Hogan la emisiunea În Profunzime de la PROTV Chişinău.

Diplomatul american a mai spus că nu i-a promis nimic lui Vlad Plahotniuc în data de 14 iunie atunci când PDM a anunţat că pleacă de la guvernare.

„Nu am fost făcută  nicio înţelegere între SUA şi Plahotniuc. Nu am avut niciun acord că dacă ar fi plecat ar fi existat vreun program de protecţie. Nu am avut aşa o înţelegere”, a spus diplomatul.
Similare
RECOMANDĂRI