Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce se va întâmpla după 30 iunie cu cetăţenii Republicii Moldova care revin de peste hotare. Declaraţiile ministrului Sănătăţii

Prezentă online la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, cu referire la numărul de cazuri de infectare de ieri, că specialiştii au recomandat ca perioada de autoizolare de 14 zile să rămână în vigoare şi după 30 iunie, pentru cetăţenii Republicii Moldova care revin de peste hotare.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că, în statistica zilei de ieri, s-au înregistrat şi două cazuri de infectare de import, deşi acestea au dispărut o perioadă de timp.

„Orice măsură care este determinată poate fi revizuită în funcţie de situaţia epidemiologică”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Referitor la cei 75 de militari trimişi de Igor Dodon la parada militară de la Moscova, ţară aflată pe locul trei în lume la numărul de infectări, Viorica Dumbrăveanu a precizat că a aflat din presă despre acest lucru.

„Cred că, în cazul dat, există comandanţii militari, există responsabilii, care trebuie să asigure securitatea şi protecţia sănătăţii acestor militari”, a spus ministrul, care a specificat că, la revenirea în Republica Moldova a militarilor, specialiştii vor determina dacă aceştia trebuie să stea în carantină sau nu.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că, în prezent, în Republica Moldova mai există teste pentru o lună şi jumătate, disponibile fiind peste 40 000 de teste deja procurate, pe lângă testele oferite prin donaţie de agenţii economici.

„Noi realizăm procedura de achiziţii publice a testelor, este vorba de 100 000 de teste, cu resurse din partea Băncii Mondiale”, a precizat oficialul. 
Similare
RECOMANDĂRI