Ce declară Nicu Popescu în presa din România despre proiectele comune dintre Bucureşti şi Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce declară Nicu Popescu în presa din România despre proiectele comune dintre Bucureşti şi Chişinău

România a ajutat Republica Moldova în timpul crizei gazelor din octombrie, a anunţat ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, într-un interviu pentru G4Media.ro. El a mai spus că Guvernul de la Chişinău caută soluţii pentru a plăti rapid facture de 72 de milioane de euro către Gazprom.

Nicu Popescu a mai anunţat că R. Moldova a cerut Rusiei să îşi retragă forţele militare din Transnistria. În ceea ce priveşte relaţia cu Ucraina, ministrul Popescu a spus că a cerut Kievului să renunţe la recunoaşterea aşa-zisei limbi moldoveneşti. De asemenea, el a spus că R. Moldova şi Ucraina vor cere Comisiei Europene să facă un audit independent al efectului de mediu şi economic al hidrocentralei pe care Kievul vrea să o construiască pe Nistru.

Interviul poate fi citit aici. Totodată, Nicu Popescu, vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, vine la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. Temele discuţiei vor viza rezultatele vizitei preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu la Bucureşti, foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova şi România, dar şi relaţiile cu UE, Ucraina şi Rusia.

Similare
RECOMANDĂRI