CCA a amendat RTR Moldova cu 85 mii lei pentru transmisiunea Paradei Victoriei de 9 mai de la Moscova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CCA a amendat RTR Moldova cu 85 mii lei pentru transmisiunea Paradei Victoriei de 9 mai de la Moscova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aplicat vineri postului de televiziune RTR Moldova o amendă de 85 mii lei pentru transmisiunea Paradei Victoriei de 9 Mai de la Moscova.

CCA consideră că postul tv a încălcat repetat Codul Audiovizualului prind protejarea spaţiului informaţional, care permite retransmiterea programelor cu caracter informativ, analitic şi militar numai din ţările care au semnat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră, precum şi din SUA şi Canada.

Directorul general al RTR Moldova, Evghenii Sergheev, a spus în cadrul şedinţei că legea limitează retransmisia programelor din Rusia, însă difuzarea paradei a fost efectuată în cadrul unui program special al postul local de televiziune, dar nu al postului rusesc.

Preşedintele CCA, Dragoş Vicol, a menţionat că argumentele conducerii postului de televiziune sunt "o încercare de a găsi lacune în legislaţie". El a spus că postul ar fi putut întreba CCA dacă compania va fi amendată pentru difuzarea paradei, având în vedere că a mai fost aplicată o amendă pentru o asemenea încălcare.

Anterior pe 26 februarie, CCA a amendat RTR Moldova cu 50 mii lei pentru retransmisia a trei materiale ale canalului Rossia 1. Conducerea postului tv a atacat decizia în instanţa de judecată.
 
Similare
RECOMANDĂRI