Cazul lui Alexandr Rjavitin, discutat astăzi la sediul Misiunii OSCE din oraşul Tiraspol
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Cazul lui Alexandr Rjavitin, discutat astăzi la sediul Misiunii OSCE din oraşul Tiraspol

Astăzi, la sediul Misiunii OSCE din or.Tiraspol, a avut loc o nouă şedinţă de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de Reintegrare, în cadrul întrevederii, reprezentantul politic de la Chişinău a abordat tematica respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind reiterate cazuri individuale, inclusiv cele ale cetăţenilor Republicii Moldova Alexandr Rjavitin şi Oleg Horjan, cu apelul implicării active în vederea restabilirii şi protecţiei drepturilor fundamentale ale acestora.

Totuşi, instituţia nu oferă alte detalii despre cazul lui Rjavitin, locul aflării acestuia sau care este soarta cetăţeanului.

Conform comunicatului, în cadrul şedinţei au mai fost evidenţiate şi o serie de probleme stringente cu care se confruntă în prezent unii agenţi economici din Republica Moldova în desfăşurarea activităţilor comercial-economice în regiune şi locuitorii din Zona de Securitate în contextul impunerii acestora de către exponenţii aşa-numitelor structuri de la Tiraspol la plata unor tarife unilaterale şi neargumentate.

Similare
RECOMANDĂRI