Cavcaliuc comentează criza politică şi îşi încurajează colegii printr-o poezie - "Poliţistul devotat"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cavcaliuc comentează criza politică şi îşi încurajează colegii printr-o poezie - "Poliţistul devotat"

Adjunctul IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a postat pe Facebook un mesaj de susţinere pentru poliţişti în contextul ultimelor evenimente politice de la Chişinău. Acesta s-a referit la Guvernul Sandu drept unul care vrea să „influenţeze şi să demoralizeze” poliţiştii şi să le creeze dubii în „actuala conducere a IGP, MAI şi Guvernul Filip. La finalul mesajului său, Cavcaliuc a postat şi o poezie.

„Înţeleg şi văd cum diferiţi actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere şi corecte să vă influenţeze, să vă demoralizeze, pentru ca voi să aveţi anumite dubii în actuala conducere a IGP, MAI şi Guvernul RM, dezinformându-vă şi manipulând cu diferite interpretări în interesul lor. În calitate de conducător de rang înalt al Poliţiei Naţionale, care am fost, sunt şi voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocaţi, să respectăm cu sfinţenie Constituţia, legislaţia şi jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de poliţist”, a scris Cavcaliuc pe Facebook. 

Şeful adjunct al IGP susţine că societatea are mare încredere în poliţie, "vom fi înţelepţi, puternici şi vom asigura în continuare liniştea şi ordinea publică”.

El afirmă că, în aceste zile, e actuală o poezie de-a sa - „Poliţistul devotat”. „Am compus-o acum câţiva ani, când Republica Moldova şi Poliţia Naţională se afla în situaţie similară şi aceeaşi actori politici, atunci nu ne zâmbeau frumos, ca şi zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convinea că stăteam ca şi astăzi fermi la straja ordinii de drept”.

„POLIŢISTUL DEVOTAT”

Poliţistul devotat, 
Este important în stat. 
Jurământ de când a dat, 
Tot la post, cinstit a stat. 
Protejând cu demnitate 
Drepturi, legi şi libertate. 
La chemare sau protest, 
Pentru el mereu e-un test. 
Dacă n-a plouat aseară, 
Poliţistu-i de ocară. 
La proteste, pe poziţii, 
Insultat de opoziţii 
Pe nedrept şi nefondat, 
Poliţistul e blamat. 
Dacă au TV-imperii 
Toarnă „tone” de mizerii. 
Dar, în fond, lor nu le pasă 
Că şi el e tată acasă. 
Că acasă e întrebat: 
– Tată ……. e adevărat? 
Poliţistul înţelept, 
Îşi strânge pruncul strâns la piept 
 Şi încet, cu grijă mare 
Îi explică, chiar de-l doare: 
– Tatăl tău e om onest 
Nu-i drept ce zic la protest! 
Să fii mândru de părinte 
Şi te rog să iei aminte 
Poliţiştii au onoare, 
Cinste, dar şi grijă mare… 
Ei sunt gata pentru ţară 
Într-o zi chiar şi să moară!

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu l-a demis pe şeful lui Cavcaliuc, Alexandru Pînzari din funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei Republicii Moldova. 

Similare
RECOMANDĂRI