Câţi cetăţeni afgani au traversat frontiera Republicii Moldova după ce talibanii au preluat puterea la Kabul
Vizualizari:

Câţi cetăţeni afgani au traversat frontiera Republicii Moldova după ce talibanii au preluat puterea la Kabul

Republica Moldova nu pare să fie una din destinaţiile preferate ale cetăţenilor afgani, chiar şi după ce talibanii au preluat controlul în ţara lor, iar mulţi dintre ei au încercat să plece din Afganistan.

Potrivit informaţiilor oferite de Poliţia de Frontieră, atât numărul de cetăţeni afgani, cât şi de sirieni, a fost mai mic atât în luna august, faţă de august 2019 (nu a fost făcută comparaţia cu 2020 din cauza restricţiilor de călătorie de anul trecut), cât şi în perioada ianuarie - august 2021 faţă de ianuarie – august 2019.

Astfel, în luna august un singur cetăţean afgan a traversat frontiera, faţă de doi în august 2019. În primele opt luni ale acestui an, cinci cetăţeni afgani au traversat frontierele Republicii Moldova, faţă de opt în aceeaşi perioadă a anului 2019.

Şi numărul de cetăţeni sirieni a fost mai mic. În luna august 59 de sirieni au traversat hotarele Republicii Moldova, faţă de 103 în august 2019. De la începutul anului au fost înregistrate 284 de traversări ale frontierei de către sirieni, faţă de aproape 700, în aceeaşi perioadă a anului 2019.

Similare
RECOMANDĂRI