Câţi candidaţi au depus dosarul în concursul pentru funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Câţi candidaţi au depus dosarul în concursul pentru funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie

Termenul limită pentru depunerea dosarelor în concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Centrului Naţional Anticorupţie a expirat pe 19 iulie. Perioada de depunere a dosarelor a fost prelungită de Parlament. În această perioadă doar trei pretendenţi au mai depus dosarele, scrie ZDG.

Totodată, în această perioadă unul dintre candidaţi s-a retras din concurs.

Preşedintele Comisiei juridică, numiri şi imunităţi, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru Ziarul de Gardă că membrii Comisiei urmează să se întrunească luni în şedinţă pentru a analiza dosarele, după care va fi făcută publică lista candidaţilor admişi în concurs. Ulterior, membrii societăţii civile vor avea la dispoziţie timp pentru a transmite opinii în raport cu candidaţii admişi în concurs.

Înainte de prelungirea termenului de depunere a dosarelor, Ziarul de Gardă a scris că în concurs s-au înscris 10 candidaţi:

  1. Cristina Ţărnă, fost director adjunct al CNA
  2. Mihail Gofman, fost şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA
  3. Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului Preşedintelui R. Moldova 
  4. Vitalie Moisei, fost şef al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului de Interne
  5. Ilie Rotaru, avocat, a candidat anterior inclusiv pentru funcţia de preşedinte, cea de procuror general şi de director al CNA
  6. Dorin Gorea, fost şef al Direcţiei municipale Chişinău a Serviciului de Informaţii şi Securitate
  7. Oleg Crîşmaru, procuror în Procuratura raionului Basarabeasca
  8. Sava Maimescu, fostvicedirector al Departamentului Vamal, doctor în drept, conferenţiar universitar, a candidat anterior la şefia CNA
  9. Veaceslav Guţan, fost candidat la şefia CNA, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”
  10. Ruslan Vrabii

Funcţia de şef al CNA a rămas vacantă după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis în cadrul şedinţei Parlamentului din 8 iunie.

Prima dată limită de depunere a dosarelor pentru şefia CNA, după cum anunţase anterior deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, era 12 iulie 2019.

Similare
RECOMANDĂRI