Cât costă o vacanţă în România după pandemie. Care sunt preţurile pe litoral şi la munte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cât costă o vacanţă în România după pandemie. Care sunt preţurile pe litoral şi la munte

Românii revin încet-încet la viaţa normală şi încep să plece în vacanţă. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni au fost nevoiţi să investească sume importante pentru a putea redeschide în condiţii de siguranţă.

Mulţi români visau la clipa în care vor putea merge din nou în vacanţe la mare şi la munte. Începând din 1 iunie pot călători din nou pe teritoriul ţării fără a avea nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere, însă vor fi nevoiţi să respecte câteva reguli. Cea mai importantă este cea a distanţării sociale, scrie Digi24.

De cealaltă parte, hotelierii au luat şi ei măsuri pentru ca angajaţii şi clienţii să fie în siguranţă. Au fost investite sume importante în panouri de plexiglass la recepţii, dezinfectanţi sau măşti.

Mulţi proprietari de hoteluri şi pensiuni spun că şi aşa au pierdut foarte mult în starea de urgenţă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi. Este posibil ca acest lucru să se reflecte în preţuri mai mari în perioada următoare.

Am analizat câteva variante pentru concedii atât în România cât şi în alte ţări din Uniunea Europeană.

Începem cu litoralul. De exemplu, două nopţi de cazare pentru două persoane în weekendul 5-7 iunie în Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei. Pentru aceeaşi perioadă, preţul pentru două nopţi la un hotel de patru stele în Corfu este de 595 de lei.

Sunt şi variante mai ieftine, atât pe litoralul românesc dar şi în Grecia sau Bulgaria. De exemplu, pentru două nopţi de cazare la sfârşitul acestei săptămâni în Neptun la un hotel de două stele veţi plăti 141 de lei. Iar în Thassos, preţul pentru două nopţi de cazare în perioada 5-7 iunie este de 232 de lei. Pentru un weekend la Balcic în aceeaşi perioadă preţul este de 147 de lei.

Desigur, pentru cei care preferă vacanţele la munte există destule variante pentru cazare. Două nopţi pentru două persoane la Buşteni costă 239 lei, iar pentru un weekend la Predeal veţi plăti 198 de lei.

Preţuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 4* - Mamaia 1.093 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Hotel 4* - Corfu 595 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Preţuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 2* - Neptun 141 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Hotel 2* - Thassos 232 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Hotel 2* - Balcic 147 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Hotel 3* - Buşteni 239 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Hotel 3* - Predeal 198 lei (2 nopţi – 2 adulţi)

Preţurile sunt în lei româneşti.

Similare
RECOMANDĂRI