Casa Regală: Mama Principelui Radu Duda a decedat într-un spital din Iaşi
Sursa foto:Secretariatul Casei Majestăţii Sale Vizualizari:

Casa Regală: Mama Principelui Radu Duda a decedat într-un spital din Iaşi

Gabriela Duda, mama Principelui Radu Duda, a decedat într-un spital din Iaşi, potrivit unui comunicat de presă al Casei Regale, semnat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române şi Principele Radu, scrie adevarul.ro.

„Gabriela Duda ne-a părăsit la miezul nopţii trecute, internată fiind la un spital din Iaşi. Alteţele Lor Regale, ca şi fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, au sosit la Iaşi în primele zile ale lunii”, anunţă comunicatul de presă semnat de Secretariatul Casei Majestăţii Sale.

„În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruţător. Custodele Coroanei şi Principele Radu, alături de fratele principelui şi de familia sa, vor lua parte la înmormântarea mamei lor în oraşul Bârlad, la Cimitirul Mare, acolo unde îşi dorm somnul de veci ultimele trei generaţii ale familiei Duda. Ziua şi ora ceremoniei vor fi anunţate ulterior”, se arată în comunicatul de presă.

Specialist în microbiologie, Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, unul dintre cei şapte copii ai Mariei Stoica şi ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în anul 1961 şi a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de ţară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii, potrivit comunicatului de presă.

Specialist în microbiologie

Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum exact 60 de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960, la Iaşi, şi pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iaşi. René Duda a decedat în anul 1999.
Similare