Candidatul R. Moldova la funcţia de director OMC, Tudor Ulianovschi: Presiunile politice de la Chişinău au determinat diplomaţia să nu promoveze candidatura mea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidatul R. Moldova la funcţia de director OMC, Tudor Ulianovschi: Presiunile politice de la Chişinău au determinat diplomaţia să nu promoveze candidatura mea

Candidatul Republicii Moldova la concursul pentru funcţia de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Tudor Ulianovschi (fost ministru de externe), a decis să se retragă din cursă. Totuşi, lista celor cinci candidaţi promovaţi în runda următoare urmează a fi făcută publică astăzi.

Fostul ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a scris pe pagina sa de Facebook că R. Moldova a avut o şansă unică de a obţine o poziţie de top mondială, participând cu profesionalism în acest concurs, dar, din păcate, presiunile politice la nivel naţional, gelozia şi răzbunarea, fie personală, fie de natură politică a unor demnitari de stat de nivel înalt, au determinat diplomaţia Republicii Moldova să nu promoveze candidatura sa, aşa cum se procedează în orice campanie de talie mondială.
 
„Regret faptul că, după aproape 30 de ani de independenţă, nu ştim să fim uniţi, echilibraţi şi să ne promovăm acele cadre peste hotarele ţării care aduc o plus valoare credibilităţii, dezvoltării şi imaginii Republicii Moldova. Fără stabilirea unor aranjamente bilaterale sau regionale între guvernul Republicii Moldova şi alte state, nici un candidat nu ar putea să câştige prin unanimitate cele 164 de voturi din cadrul OMC.

În cele 3 luni de campanie internaţională, mi-am stabilit de unul singur toate întrevederile şi interviurile avute cu cele peste 140 de ţări şi am acceptat fără ezitare şi fără vreun sprijin guvernamental orice dezbatere în direct “live”, fie că era vorba despre posturile de telviziune CNN, BBC, Euronews, Reuters sau alte agenţii media de prestigiu din lume. Regret că după fiecare apariţie a mea în presa internaţională, presiunile de la Chişinău asupra retragerii candidaturii mele se intensificau. Am sperat, totuşi, că cel puţin, pe ultima sută de metri din concurs, voi obţine sprijinul minim necesar din partea Guvernului Republicii Moldova. Nu am fost membru al vreunui partid politic vreodată şi sunt considerat diplomat de carieră”, scrie Tudor Ulianovschi.
 
Similare
RECOMANDĂRI