Cancelaria de Stat a publicat cheltuielile pentru deplasările de serviciu în străinătate în perioada 2017-2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cancelaria de Stat a publicat cheltuielile pentru deplasările de serviciu în străinătate în perioada 2017-2019

Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a publicat cheltuielile privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate. La acest capitol, pe pagina web oficială a Cancelariei a fost creată o nouă rubrică care conţine toate informaţiile în legătură cu deplasările externe, în care au participat angajaţii instituţiei, în perioada anilor 2017 - 2019.

Datele arată că cei mai mulţi bani pentru deplasările în străinătate, Cancelaria de Stat i-a cheltuit în anul 2018 – aproximativ 2,2 milioane de lei. Atunci, în total s-au efectuat 149 de deplasări de serviciu, dintre care 57 de vizite au fost acoperite din bugetul instituţiei, iar restul – din finanţări externe. În anul 2017 s-au cheltuit, în acest scop, circa 1,8 milioane de lei, în total fiind efectuate 136 de deplasări, dintre care Cancelaria a acoperit costurile de finanţare pentru 46 de vizite.  

În primele 9 luni ale anului curent suma cheltuielilor pentru deplasările de serviciu estimează la 1 milion de lei, pentru 39 de deplasări în care au participat angajaţii instituţiei, în total fiind efectuate 81 de vizite.

Publicând aceste informaţii, Cancelaria de Stat s-a conformat Deciziei nr.94/2019  semnate de Prim-ministrul Maia Sandu, care prevede ca Ministerele, autorităţile administraţiei publice centrale, precum şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă, în mod obligatoriu, vor asigura transparenţa utilizării finanţelor publice pentru deplasările de serviciu în străinătate de către angajaţii acestora, în perioada 2017-2019 şi ianuarie-septembrie 2019.

Similare
RECOMANDĂRI