Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campionatul European de patinaj artistic a debutat, astăzi, la TVR MOLDOVA

Campionatul European de patinaj artistic a debutat, în această după-amiază, la TVR MOLDOVA cu proba masculină. Patinatorii ruşi, favoriţi ai competiţiei, au fost depăşiţi în programul scurt, iar lupta pentru titlu se încinge.

Cehul Michal Brezina porneşte cu prima şansă la câştigarea aurului în proba masculină. După programul scurt, el s-a clasat pe primul loc, acumulând sub 90 de puncte. Brezina e urmat, la mai puţin de două puncte, de rusul Dmitrii Aliev. Astfel, lupta pentru aur în programul liber se va da, cel mai probabil, între cei doi patinatori.

Pentru medaliile de bronz ar urma să concureze: Artur Danielean, din Rusia, Morisi Kvitelashvili, din Georgia, Deniss VASILJEVS, din Letonia şi Paul Fentz, din Germania. Cei patru patinatori au primit de la arbitri între 80 şi 84 de puncte.

Reprezentanţii Franţei şi Italiei au dezamăgit la aceste europene. Dublul campion al Franţei, Adam Siao Him Fa, şi compatriotul său, Kevin Aymoz, au greşit mult la sărituri, ratând calificarea.

La rândul lor, italienii Daniel Grassl şi Matteo Rizzo au greşit la sărituri, pierzând puncte importante înaintea programului liber.

Treizeci şi cinci de sportivi din douăzeci şi şase de ţări au intrat azi în concurs. Dintre aceştia, 24 vor evolua mâine, de la ora 21.40 în programul liber, care se va decide medaliaţii.

În această seară, TVR Moldova, va transmite de la ora 21.40, programul scurt al probei de perechi.
Similare
RECOMANDĂRI