Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania "Împreună pentru Noi" a luat amploare. Platforma de colectare a banilor necesari pentru susţinerea medicilor a adunat peste 3 milioane de lei

Campania "Împreună pentru Noi", iniţiată de un grup de oameni cu spirit civic, a luat amploare. Platforma de colectare a banilor necesari pentru susţinerea medicilor a adunat peste trei milioane de lei, în doar două săptămâni. Din resursele acumulate au fost procurate echipamente medicale, dezinfectanţi, produse alimentare, care au fost donate direct spitalelor din Republica Moldova.

Un milion de lei reprezintă donaţiile cetăţenilor, iar cu două milioane de lei au contribuit mai multe companii din Republica Moldova. Datorită acestor bani au fost procurate deja două aparate pentru ventilarea plămânilor şi un analizator hematologic, aparat vital pentru lupa cu Covid-19.

„Procurăm tot ceea ce este necesar pentru a asigura protecţia medicilor, personalului medical, asistenţilor, şoferilor de ambulanţe şi tuturor celor care luptă”, a declarat VICTORIA DUNFORD, fondator MAD-Aid, iniţiator campanie.

„Am reuşit să livrăm antibacteriene de suprafaţă şi de mâini, produse alimentare, săpun, măşti, către mai multe instituţii, inclusiv spitalele strategice care sunt implicate în tratamentul persoanelor infectate cu COVID-19”, a spus ANA RACU, membru Comitetul ONU împotriva torturii, iniţiator campanie.

„Dacă nu suntem alături de ei, nu va avea cine să aibă grijă de mama mea, de mama ta, de cei rămaşi acasă”, a mai preci\zat VICTORIA DUNFORD.

Au fost ajutaţi până acum nu doar medicii din Chişinău. Donaţii au fost făcute şi în peste 20 de raioane, de care au beneficiat, inclusiv medicii de familie, care, la fel, sunt în prima linie.

„Am livrat produse şi consumabile, inclusiv dezinfectanţi Centrului Naţional pentru Asistenţă Medicală Prespitalicească. Examinăm oportunitatea asigurării unui suport pentru spitalele raionale, desemnate să primească pacienţi cu COVID – 19”, a menţionat Ana Racu.

„Niciun stat din lume, nicio ţară nu a fost gata pentru o aşa catastrofă şi acum ca niciodată avem nevoie de toţi, şi de mediul privat, business, şi de toţi. Să lăsăm toate problemele pe care le avem şi să acţionăm coagulat şi împreună”, a declarat ANATOL UNTURĂ, om de afaceri, iniţiator campanie.

„Lupta cu COVID – 19 nu este lupta mea cu a ta, nu este lupta cu sistemul medical, nu este nici lupta împotriva statului. Suntem toţi în aceeaşi barcă şi doar aducând fiecare aportul cât poate, putem învinge”, a spus  VICTORIA DUNFORD.

În această săptămână, din banii colectaţi până acum dar şi din cei care vor mai fi donaţi, ar urma să fie procurate mai multe măşti, mănuşi, costume şi ecrane de protectie pentru spitalele strategice implicate în lupta cu Covid-19, dar şi pentru medicii de familie. În continuare, donaţiile pot fi făcute accesând platformele afişate pe ecran.

 
Similare
RECOMANDĂRI