Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Călătoriile cu trenul în străinătate devin mai accesibile: CFM a implementat un nou sistem de vânzare a tichetelor

Călătoriile cu trenul în străinătate devin mai accesibile pentru cetăţenii Republicii Moldova. Începând de astăzi, Calea Ferată a Moldovei a implementat un nou sistem, ce face posibilă vânzarea biletelor pentru cursele feroviare ce pornesc din România, spre destinaţii europene.

Pentru a călători cu trenul în Germania sau Spania, călătorii pot să cumpere un bilet direct din Gara Chişinău.
 
„Cu implementarea acestui sistem noi putem să vindem bilete în toată Euroapa. Deci călătorul procură bilet Chişinău-Bucureşti, Bucureşti-Viena sau poate să zboare cu avionul pânâ în Viena şi procură bilet Viena-Munchen”, a declarat Anatol Ursu, şeful Serviciului Transport Călători, CFM
 
Biletele de călătorie sunt vândute în baza sistemului „RoTicket”. Pentru a putea lucra în acest program, angajaţii gării au absolvit un curs de pregătire, organizat la Bucureşti.
 
De asemenea, călătorii au posibilitatea de a procura şi bilete de tip low-cost pentru cursa Chişinău-Bucureşti, la un preţ de 19 euro.
 
Noul sistem de ticketing este posibil datorită unui acord bilateral încheiat între „Calea Ferată din Moldova” şi conducerea CFR „Călători” din România. Toate cheltuielile, inclusiv tehnica, sunt acoperite de partea română. 
Similare
RECOMANDĂRI