Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bunurile băncii "Victoriabank" au fost puse sub sechestru. Reacţia instituţiei bancare

Bunurie băncii "Victoriabank" au fost puse sub sechestru. Potrivit deschide.md, s-a pus sechestru pe autoturisme, imobile sau acţiuni în valoare totală de aproape 2,3 miliarde de lei. Prin aplicarea sechestrului, procurorii spun că vor să recupereze un prejudiciu cauzat prin comiterea infracţiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat şi abuz de serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală, vor fi sechestrate 54 de autoturisme, 24 de imobile şi 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum şi 114 valori mobiliare de stat în valoare de 1,85 miliarde de lei.

BUNURILE  SECHESTRATE

54 de autoturisme
24 de imobile
4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei
114 valori mobiliare de stat - 1,85 miliarde de lei

Victoriabank mentionează că este surprinsă de includerea sa în acest caz ce vizează furtul miliadrului. Totodată, Victoriabank spune că nu are legătură cu această cauza iar pentru a demonstra acest lucru colaborează cu autorităţile şi aşteaptă etapele următoare ale procesului.

„Suntem deschişi faţă de autorităţi să oferim toate detaliile necesare. Victoriabank îşi continuă activitatea normal, pentru a finanţa economia Republicii Moldova şi pentru a contribui la depăşirea situaţiei create de Covid-19. Suntem încrezători că, în etapele următoare, toate acuzaţiile la adresa Victoriabank vor fi demontate. Între timp, banca noastră îşi va continua în forţă rolul de finanţator al oamenilor şi al economiei", a spus BOGDAN PLEŞUVESCU,  preşedintele "Victoriabank".

În comunicatul emis de Victoriabank mai este indicat că Banca Transilvania şi BERD vor apela la toate căile legale pentru a proteja Victoriabank.

Problemele la această bancă au început după ce deţinutul Veaceslav Platon le-ar fi explicat procurorilor o schemă prin care statul poate intra în posesia a 40 la sută din acţiunile "Victoriabank"- acţiuni cumpărate de Banca Transilvania. Audierile lui Platon au avut loc în dosarului frauda bancară.

„Eu aş cere 2 miliarde de lei, ulterior, alte 2 miliarde dobândă, iar ei vor fi nevoiţi să facă emisii suplimentare de acţiuni. Ulterior, statul va avea dreptul asupra 40% din acţiunile "Victoriabank". Aş anula toate emisiile şi aş intra în posesia a 40% din acţiuni”, spunea Veaceslav Platon.

După prezentarea lui Platon, o individ din sală, cu o voce asemănătoare cu a procurorului general Alexandr Stoianoglo, spune că metoda este în stil banditesc.

-Asta deja este în stil banditesc.. - Nu este în stil banditesc, este corect şi este în limitele legii.

Anterior, Procuratura Generală a confirmat autenticitatea imaginilor, menţionând că a fost o scurgere de informaţie.
Similare
RECOMANDĂRI