Boris Gîlca rămâne, deocamdată, în funcţia de secretar general de stat. „Nu a fost acceptată demisia mea"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Boris Gîlca rămâne, deocamdată, în funcţia de secretar general de stat. „Nu a fost acceptată demisia mea"

Cererea de demisie din funcţia de secretar general de stat pe care a depus-o Boris Gîlca la sfârşitul săptămânii trecute nu s-a regăsit pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului. Solicitat de Sănătate INFO acesta a declarat că este nevoie conform prevederilor legii să dea o anumită dare de seamă şi să ducă la bun sfârşit anumite subiecte prioritare.

„Nu a fost acceptată demisia mea. Trebuie să transmit o anumită memorie instituţională, la fel gestionarea anumitor subiecte prioritare. Totuşi, voi pleca ceva mai târziu, odată cu aplicarea prevederilor noii legi”, a declarat Boris Gîlca. 

Amintim că săptămâna trecută acesta şi-a prezentat demisia, anunţând despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

În mesajul publicat, Boris Gîlca spune că „onoarea şi demnitatea nu pot fi impuse sau luate. Le sunt recunoscător colegilor mei din minister şi din instituţiile din subordine pentru spiritul de echipă, dedicaţie şi profesionalism! Mulţumesc pentru cuvintele de susţinere şi pentru poza frumoasă de astăzi! Mergem cu verticalitate, cu capul sus pe stradă şi în viaţă. Vom denunţa în continuare lucrurile incorecte şi oamenii şmecheri care au dominat sistemul. Sunt sigur că instituţiile competente sunt pe fir şi toate lucrurile vor fi clar elucidate. Mult succes doamnei ministru Ala Nemerenco!”

Tot săptămâna trecută secretarul de stat Boris Gîlca a făcut anumite dezvăluiri privind modul de achiziţionare a glucometrelor pentru bolnavii de diabet, a licitaţiilor dubioase privind insulina importată din Ucraina, dar şi alte încălcări grave din sistem. Nu ştim dacă informaţiile pe care le-a oferit presei au stat la baza decizie de demisie. Boris Gîlca a menţionat doar că a avut o discuţie sinceră cu ministra sănătăţii, Ala Nemerenco şi că îi urează succes.

Potrivit legii, demisia secretarilor de stat trebuie acceptată de Guvern, deoarece au fost angajaţi prin concurs organizat de Executiv. Astfel, demisia acestora urmează să fie acceptată sau respinsă tot de către Executiv.

 

Similare
RECOMANDĂRI