Blocul ACUM: Agenda PSRM va menţine R. Moldova în captivitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Blocul ACUM: Agenda PSRM va menţine R. Moldova în captivitate

PSRM evită în mod deliberat să recunoască că Republica Moldova este un stat capturat, iar agenda pe care o propun socialiştii este una care va menţine ţara în captivitate. Declaraţiile au fost făcute de liderii blocului ACUM, după ce PSRM a refuzat să vină la discuţii pe marginea pachetului de acte legislative privind dezoligarhizarea statului.

„Din declaraţiile recente făcute de reprezentanţii PSRM este foarte clar pentru noi toţi ca PSRM evita in mod deliberat sa recunoască că a RM este un stat capturat. Reforma justiţiei, lupta anticorupţie, lupta cu clanul mafiot condus de Plahotniuc, nu este în lista priorităţilor a PSRM. Am auzit ca PSRM este gata de alegeri anticipate, fără să menţioneze că este nevoie de schimbare a sistemului electoral, or aceasta este o dovadă în pus a complicităţii a regimului actual”, a declarat Maia Sandu.  
 
„Blocul acum a luat act de poziţionarea PSRM. Am văzut cu toţii că invitaţia noastră anterioară , făcută deputaţilor aflaţi în afara influenţei regimului oligarhic a fost respinsă, cu un pretext ca nu a fost o invitaţie personalizată. Am făcut şi acest exerciţiu.
 
(...) Din păcate, un partid care astăzi are cel mai mare nr de mandate în Parlament, a ales o agendă alta decât cea pe care avut-o în campania electorală. A ales agenda PDM. Această agendă face să menţină RM în continuare în captivitate”, a declarat Andrei Năstase.

„Socialiştii au demonstrat prin declaraţiile lor că ei nu consideră RM un stat capturat şi că nu au curajul să pornească în lupta împotriva corupţiei”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că blocul ACUM a invitat fracţiunea parlamentară PSRM la discuţii, pentru a dezbate public pachetul de acte legislative antioligarhice. PSRM era aşteptat astăzi, la ora 11:00 în sala de conferinţe a Parlamentului Republicii Moldova.

În replică, socialiştii au organizat astăzi un briefing de presă, în care a comunicat că PSRM vine cu propriile legi, pe marginea cărora să înceapă discuţiile. PSRM vrea fotoliul de speaker al Parlamentului, în Guvern vrea domeniile de politică externă şi apărare, dar şi adoptarea unui şir de legi. Vezi detalii AICI
 
Similare
RECOMANDĂRI