Biroul de Reintegrare va fi completat cu un departament responsabil exclusiv de zona de securitate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Biroul de Reintegrare va fi completat cu un departament responsabil exclusiv de zona de securitate

Structura Biroului politici de reintegrare va suferi modificări. Guvernul a aprobat, miercuri, modificarea regulamentului cu privire la organizarea structurii şi a personalului Cancelariei de Stat.

Astfel, la cele trei departamente existente în cadrul Biroului se va adăuga "Serviciul Delegaţiei R. Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC)". În nota explicativă se menţionează că modificarea vizează "consolidarea capacităţilor instituţionale în politica de reintegrare", scrie Infotag.

"Având în vedere că şeful delegaţiei R. Moldova la CUC este un reprezentant al Guvernului şi este responsabil pentru un şir larg de subiecte, crearea unui departament responsabil exclusiv pentru Zona de Securitate va contribui la o mai bună organizare şi susţinere activităţilor delegaţiei în cadrul Comisiei", se arată în document.

De asemenea, în cadrul Cancelariei de Stat, vor fi create alte departamente separate "în scopul raţionalizării şi îmbunătăţirii activităţii" - "Departamentul de management instituţional, Departamentul pentru coordonarea interinstituţională, Departamentul pentru coordonare în domeniul drepturilor omului şi dialogului social".

În plus, în Cancelaria de Stat va apărea un Birou pentru relaţii cu veteranii, cu statut de conducere. Potrivit oficialilor guvernamentali, acest birou funcţionează din august, dar este acum inclus oficial în structura statului.
Similare
RECOMANDĂRI