Bilanţ COVID-19 România | Sunt 5.808 de cazuri noi de infectare şi 145 decese în ultimele 24 de ore. 1.454 de persoane sunt internate la ATI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bilanţ COVID-19 România | Sunt 5.808 de cazuri noi de infectare şi 145 decese în ultimele 24 de ore. 1.454 de persoane sunt internate la ATI

Bilanţ COVID-19 din 2 aprilie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de infectare cu coronavirus, 145 decese şi 1.454 de bolnavi la ATI. Bucureştiul a ajuns la rata de incidenţă de 7,05.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos.

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor. Mai jos aveţi graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcţiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.072 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.

Similare
RECOMANDĂRI