Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Biblioteca Naţională a inaugurat o expoziţie la cea de-a 70-a aniversare a Consiliului Europei

Consiliul Europei este garantul democraţiei pe continentul european. Iar pentru Republica Moldova rămâne un partener de încredere. Astăzi, la Biblioteca Naţională a fost inaugurată expoziţia „Exploraţi cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei". Oficialii europeni, dar şi autorităţile de la Chişinău, au subliniat cele mai importante realizări în cadrul acestui parteneriat. Iar reprezentanţii Franţei, ţară care urmează să preia preşedinţia în cadrul Comitetului Miniştrilor Consiliului Europei, au vorbit despre priorităţi şi provocări.

Expoziţia prezintă o incursiune în istoria, politicile, realizările şi impactul activităţilor Consiliului Europei privind: drepturile omului, democraţia, justiţia, educaţia, sănătatea şi mediul înconjurător.

„Calitatea de membru este deschisă pentru toate statele care caută cooperare, protecţia drepturilor omului, democraţie, cele care se pronunţă în favoarea statului de drept şi sunt pregătite să le instituie”, a declarat William Massolin, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău.

Toţi cei care vor vizita expoziţia din holul Bibliotecii Naţionale vor găsi informaţii şi despre parteneriatul Consiliului Europei cu Republica Moldova.

Provocările în lume sunt din ce în ce mai mari. Reprezentanţii Consiliului Europei spun că vor continua să prevină ameninţările legate
de inteligenţa artificială, sclavia modernă şi inegalităţile care mai există.

„Prima prioritate va fi consolidarea sistemului european de protecţie a drepturilor omului. A doua prioritate pe care o vom avea în cadrul preşedinţiei ţine de muncă şi şanse egale, vom promova o Europă care ne uneşte. Republica Moldova a semnat Convenţia de la Istanbul, care nu a fost încă ratificată. În cadrul mandatului meu voi insista pe acest lucru important”, susţine Pascal Le Deunff, ambasadorul Franţei în Republica Moldova.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii mai. Consiliul Europei este cea mai importantă organizaţie continentală în domeniul drepturilor omului şi include 47 de state.
Similare
RECOMANDĂRI