Baza ilegală de elicoptere de la Criuleni: Şapte persoane, scoase de sub urmărire penală. Igor Dodon: Băieţii sunt foarte talentaţi
Sursa foto:Procuratura Vizualizari:

Baza ilegală de elicoptere de la Criuleni: Şapte persoane, scoase de sub urmărire penală. Igor Dodon: Băieţii sunt foarte talentaţi

Şapte persoane reţinute pentru asamblarea clandestină a elicopterelor, la Criuleni, au fost scoase de sub urmărire penală. Procurorii au ajuns la concluzia că aceştia nu au avut vreun rol infracţional în această „afacere”, iar cinci vor avea rol de martori în dosar. 

Procuratura anunţă că la această etapă, urmărirea penală se focusează pe acţiunile infracţionale ale altor trei persoane, iar din punct de vedere al acumulării probatoriului, vor fi dispuse un şir de expertize – tehnico-aeronautică, merceologică, informatică, precum şi urmează a fi analizate toate actele (schiţe, planuri şi alte documente) – în vederea investigării faptei şi nu a persoanelor (la moment, nicio persoană nu se află în detenţie).

Amintim că  în afacerea clandestină cu elicoptere, pusă pe picioare de 5 ani, erau implicate persoane din regiunea trananistreană. 

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook (video filmat joi, 2 iulie), Igor Dodon a declarat că cei care lucrau la această bază clandestină de asamblare a elicopterelor sunt „băieţi talentaţi” şi că va ruga organele să nu fie atât de dure. 

Igor Dodon spune că a fost contactat de unii agenţi economici care au cerut contactele acelor muncitori de la baza de elicoptere, pentru a-i lua la lucru.

„E o idee bună. Eu înţeleg că au încălcat legislaţia, iar cei care au încălcat trebuie să răspundă. Dar nu e o idee rea, pentru că băieţii sunt întradevăr foarte talentaţi. Poate ar fi cazul să le dăm o posibilitate legal să activeze. Mi se pare că băieţii sunt bravo, pentru faptul că au avut aceasta iniţiativă. Ilegal – aici trebuie  penalizaţi, dar o să rog să nu fie organele atât de dure”, a declarat Igor Dodon.
 

Similare
RECOMANDĂRI