Basarabeanca din Italia, infectată cu noul coronavirus, nu necesită spitalizare. Starea ei este bună
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabeanca din Italia, infectată cu noul coronavirus, nu necesită spitalizare. Starea ei este bună

Ministerul de Externe de la Chişinău anunţă că, femeia din Italia, cetăţean al R. Moldova, care a intrat în contact cu o persoană infectată şi căreia i s-au prelevat acum două zile probe la virusul COVID-19, iar ulterior s-a confirmat, se află în stare bună şi nu necesită spitalizare.

Cea de-a doua femeie din Italia, cetăţean al R. Moldova, suspectată cu noul coronavirus, la fel nu necesită spitalizare. Acesteia i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină şi rezultatul analizelor.

Ambele sunt plasate în carantină la domiciliu. Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistenţa necesară.  

Despre evoluţia celor două cazuri, autorităţile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice. 

MAEIE informează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă

Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091;

Consulatul General de la Milano +39 3206108989

Consulatul din Padova +39 3805905331;

precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

De asemenea, conform ultimelor informaţii comunicate Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo, cei trei cetăţeni moldoveni, dintre care doi deţin şi cetăţenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absenţa virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon şi bloc sanitar individual. 

Misiunea Diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cei trei cetăţeni aflaţi în carantină şi anunţă că în cazuri de urgenţă, cetăţenii ţării noastre aflaţi în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene reiterează importanţa respectării măsurilor de protecţie şi prevenţie a răspândirii virusulogice emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Totodată, Ministerul reiterează mesajele anterioare prin care se recomandă informarea temeinică din surse oficiale şi se încurajează abordarea situaţiei într-o manieră solidară şi cooperantă, astfel încât eventualele ştiri false să nu producă panică în rândul populaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI