Banca Mondială a promovat România în categoria ţărilor cu venituri mari pe cap de locuitor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Banca Mondială a promovat România în categoria ţărilor cu venituri mari pe cap de locuitor

Românii o duc mai bine, cel puţin aşa arată statisticile internaţionale făcute publice. Banca Mondială a promovat România în categoria ţărilor cu venituri mari, după încorporarea evoluţiilor din 2019 (venit pe locuitor de 12,630 dolari), aspect importantpentru deciziile privind rating-ul investiţional şi pentru negocierile de aderare la OCDE, conform Mediafax.

Venitul pe locuitor a crescut în România de la 11.290 dolari în 2018.

Alături de Romînia, au urcat la o ctegorie superioară Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal şi Tanzania. La o categorie inferioară de venituri au fost mutate Algeria, Sri Lanka şi Sudan.

Banca Mondială alocă economiile lumii în patru categoriide venituri - ţări cu venituri mici, mijlocii inferioare, mijlocii superioare şi cu venituri mari. Clasificările sunt actualizate în fiecare an la 1 iulie.

Modificările se fac anual pentri că factori precum creşterea economică, inflaţia, ratele de schimb şi creşterea populaţiei influenţează venitul naţional brut pe cap de locuitor. Revizuirile ale datelor conturilor naţionale pot influenţa, de asemenea, venitul pe cap de locuitor.

Similare
RECOMANDĂRI