Avocatul socialiştilor: Igor Dodon a fost la Consiliul Republican al PSRM în calitate de cetăţean al R. Moldova
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

Avocatul socialiştilor: Igor Dodon a fost la Consiliul Republican al PSRM în calitate de cetăţean al R. Moldova

Preşedintele statului, Igor Dodon, a participat la şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor de vineri „în calitate de cetăţean” al Republicii Moldova. Astfel a argumentat avocatul PSRM, Fadei Nagacevschi, prezenţa preşedintelui, care conform Constituţiei nu poate fi membru de partid, la şedinţa consiliului unui partid.

„Preşedintele R. Moldova a venit la acest consiliu în calitate de cetăţean al RM. Da, întradevăr există o decizie a Curţii Constituţionale din 2017, prin care se interzice Preşedintelui să fie membru de partid, dar exitsă o serie de hotărâri judecătoreşti, prin care i se permite preşedintelui, în calitate de cetăţean, să-şi manifeste preferinţele politice şi nu este nicio problemă cu referire la chestiunea dată”, a argumentat avocatul PSRM, Fadei Nagacevschi.

Întrebat totuşi de ce preşedintele se implică propriu-zis într-un proces politic, avocatul a declarant că „există diverse modalităţi de manifestare a preferinţelor politice”, iar linia dintre calitatea de cetăţean şi preşedinte de ţară „este foarte greu de sesizat”.

Amintim că Partidul Socialiştilor s-a întrunit într-o şedinţă a Consiliului Republican a partidului, unde a participat şi preşedintele Igor Dodon, care, deşi nu este membru de partid, participă la toate şedinţele PSRM, intitulându-se în repetatre rânduri drept lider neformal al partidului.

Mai mult, la şedinţa consiliului Republican, Igor Dodon a stat la masa de pe scenă, lângă Zinaida Greceanîi, Ion Ceban şi Vlad Bătrâncea. Mai mult, după şedinţă, el a fost cel care a anunţat presei deciziile luate de către Consiliul PSRM.


VIDEO. Declaraţii după şedinţa Consiliului Republican al PSRM. Partidul anunţă decizia finală


VIDEO. Şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
Similare
RECOMANDĂRI