Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul Poporului e îngrijorat de modul în care, ieri, au fost votate în Parliament unele proiecte de lege

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, e îngrijorat de modul în care, ieri, au fost votate în Parliament unele proiecte de lege. El spune că au fost ignorate regulile procedurale, principiile transparenţei, ale bunei guvernări şi a fost îngrădită posibilitatea opoziţiei de a se implica în procesul legislativ.

Ombudsmanul Mihail Cotorobai, spune că, potrivit Constituţiei, Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului şi unica autoritate legislativă a statului.

„Pornind de la această prevedere constituţională, consider inadmisibilă neglijarea normelor şi principiilor democratice de legiferare şi de adoptare a unor legi de un larg interes public, împiedicarea participării opoziţiei parlamentare la luarea unor decizii de importanţă decisivă pentru cetăţeni”, a spus Mihail Cotorobai.

Tot Avocatul Poporului spune că statele membre ale Consiliului Europei şi-au asumat angajamentul de a elabora standarde şi practici comune care vizează promovarea unei democraţii parlamentare libere şi pluraliste şi a mijloacelor pentru punerea lor în aplicare în parlamentele naţionale.
 
Similare
RECOMANDĂRI