Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul lui Platon spune că toate hotărârile în cazul lui trebuie revizuite

Lovitură de teatru în cazul lui Veaceslav Platon. O instanţă de la Kiev a anulat decizia de extrădare a lui în Republica Moldova. Informaţia a fost confirmată de apărătorul omului de afaceri, Ion Creţu. Potrivit acestuia, toate deciziile judecătoreşti emise împotriva lui Platon sunt nule.

Avocatul lui Veaceslav Platon afirmă că decizia instanţei de la Kiev înseamnă că toate sentinţele emise pe numele omului de afaceri de  magistraţii din Republica Moldova trebuie anulate, iar ancheta ar trebui să revină la stadiul iniţial.

ION CREŢU, avocat: „Luni trebuie să primim decizia motivată a instanţei dar aceasta, în practică, anulează toate actele care au fost emise după extrădarea lui, adică inclusiv sentinţele de condamnare. Şi ar urma să fi examinate cauzele în privinţa dumnealui.”
 
Motivaţia instanţei din Ucraina va fi publicată pe 25 noiembrie. Veaceslav Platon a fost extradat în Republica Moldova pe 29 august 2016 şi a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în două cazuri de escrocherie în proporţii deosebit de mari. În prezent, la Judecătoria Chişinău este pe rol un al treilea dosar împotriva lui Platon, tot pentru acuzaţii de fraudă.
Similare
RECOMANDĂRI