Avocatul lui Filat, Viorel Berliba, plasat în arest pentru 30 de zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul lui Filat, Viorel Berliba, plasat în arest pentru 30 de zile

Avocatul Viorel Berliba, care a fost reţinut de CNA marţi într-un dosar pentru corupţie, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul Pruncul. Precizăm că avocatul acestuia a cerut ca demersul procurorilor să fie examinat în şedinţa publică, însă cererea a fost respinsa ca fiind nefondată.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, Berliba în calitate de conducător de doctorat şi membru al comisiei de susţinere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultăţii de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranşe, mijloace băneşti ce nu i se cuvin.

Acesta ar fi acţionat în interesul a doi studenţi doctoranzi, dar şi în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Ştiinţific, dar şi remunerat pentru desfăşurarea calitativă a activităţii de conducător de doctorat. Decanul facultăţii, în schimbul banilor, urma să faciliteze susţinerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Amintim că, decanul facultăţii, de asemenea, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

Similare
RECOMANDĂRI