Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocaţii lui Vlad Plahotniuc spun că dosarul în care este citat a fost deschis pe 23 septembrie

Citat astăzi pentru audieri într-un dosar penal privind spălarea de bani, Vlad Plahotniuc nu s-a prezentat. În faţa procurorilor anticorupţie a venit doar avocatul fostului lider al democraţilor. Acesta a depus şi o cerere de amânare, astfel încât audierile să aibă loc atunci când Plahotniuc va reveni în Republica Moldova.

Procurorul de caz urmează să examineze cererea de amânare şi să se pronunţe. Între timp, avocaţii lui Vlad Plahotniuc sunt indignaţi de modul în care clientul lor a fost citat pentru audieri. Potrivit lor, anchetatorii nici nu au încercat să-l contacteze pe telefon sau prin intermediul avocaţilor.
 
Revenit de la audieri, Vlad Roşca a declarat pentru presă că încă nu ştie în ce dosar este vizat fostul lider PD. A menţionat doar că urmărirea penală a fost iniţiată pe 23 septembrie 2019.
 
Apărătorii lui Vlad Plahotniuc au fost rezervaţi în declaraţiile privind unde se află acesta, dar şi când se va prezenta în faţa justiţiei. 
 
Potrivit Procuraturii Anticorupţie, Plahotniuc este cercetat pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. În citaţia făcută publică se arată că în cazul în care el nu se va prezenta, oamenii legii îi pot aplica amenzi judiciare sau chiar pot să-l aducă silit pentru audieri.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat după preluarea puterii de către coaliţia PSRM-ACUM. Se vehiculează că s-ar afla în Statele Unite ale Americii.
Similare
RECOMANDĂRI