Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocaţii lui Alexandr Stoianoglo au atacat la Curtea de Apel Chişinău mandatul de arest la domiciliu

Avocaţii lui Alexandr Stoianoglo au atacat la Curtea de Apel Chişinău mandatul de arest la domiciliu. În opinia lor, cauza penală iniţiată pe numele lui Stoianoglo a fost pornită ilegal şi abuziv, iar acuzaţiile care stau la baza denunţului deputatului Lilian Carp sunt doar nişte informaţii apărute în presă. Contactat de TVR Moldova, procurorul Victor Furtună nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

VICTOR MUNTEANU, avocat: „Înaintarea unor învinurii absolut absurde bazate pe informaţii din presă, de fapt, asta este o infracţiune. MUSCĂ A fost făcut exclusiv cu un singur scop de-al discredita şi de-al umili public pe Alexandr Stoinoglo în calitate de procuror general şi de a prelua conudecerea Procuraturii Generale”.

Cea mai gravă învinuire care îi este adusă lui Stoianoglo ţine de modificarea cadrului legal prin care a fost facilitată implementarea schemei de spălare a banilor în proporţii deosebit de mari.

VICTOR MUNTEANU, avocat :„Se pretinde că proiectul cu modificări de lege, care i-au fost atribuite lui Alexandr Stoianoglo, în cadrul prezentei cauze penale, de fapt, au fost initiate de Guvrenul Republicii şi au fost propuse de CCCEC şi votate de către deputaţii din Parlament. Şi retiterez, pentru prima data, în istoria Republicii Moldova un fost deputat este atras la răspundere penală pentru votul exprimat de majoritatea parlamentară”.

De cealaltă parte, procurorul Victor Furtună confirmă că au fost aplicate doar proceduri bazate pe prevederi legale deşi cazul este unul extraordinar.

VICTOR FURTUNĂ, procuror anticorupţie: „În cadrul cercetării circumstanţelor în care au fost comise faptele incriminate domnului Alexandr Stoianoglo sunt investigate inclusiv şi acţiunile altor persoane. În acest sens, este necesar de a determina rolul fiecărui participant şi acţiunea în care a fost implicat, împrejurări care vor fi stabilite pe parcursul anchetei. Lipsa unor reţineri şi arestări a altor figuranţi, pe caz nu exclude că aceste acţiuni vor fi realizate, în caz de necesitate, în viitor”.

Avocaţii au anunţat şi ce au ridicat procurorii în urma percheziţiilor efectuate acasă şi în biroul lui Stoianoglo.
VASILE GAFTON, avocat: „Din biroul lui a fost ridicat computer de serviciu, telefon şi 2 stickuri, mai mult nicio probă.  Iar de la domiciliu - computerul. După cum am discutat computerul îl foloseau membrii familiei, l-a folosit doar pentru şedinţe online”.

Şi deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea, a depus, astăzi, o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii  prin care solicită ca judecătorul de instrucţie, Nicolae Corcea, cel care a emis hotărârea de plasare în arest la domiciliu pe numele lui Alexandr Stoianoglo, să fie tras la răspundere, deoarece ar fi fost ilegală. Menţionăm că Alexandr Stoianoglo a fost reţinut pe 4 octombrie, după ce a fost suspendat din funcţia de procuror general. El a primit 30 de zile de arest la domiciliu.
 
Similare
RECOMANDĂRI