Avia Invest acuză că persoanele implicate în procedura de insolvabilitate a companiei sunt rude cu apropiaţii lui Dodon
Sursa foto:Avia Invest Vizualizari:

Avia Invest acuză că persoanele implicate în procedura de insolvabilitate a companiei sunt rude cu apropiaţii lui Dodon

Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău, va solicita recuzarea judecătorului care se va ocupa de procedura de insolvabilitate a companiei. Asta pentru că acesta ar fi rudă cu o persoană apropiată preşedintelui Igor Dodon. Despre aceasta anunţă Avia Invest într-un comunicat de presă.

UPDATE: Ministrul justiţiei a reacţionat la comunicatul Avia Invest.  „Ce are coada vacii cu ştampila primăriei”, spune, drept reacţie, ministrul Nagacevschi. 

„Toată societatea este bulversată de modul în care aeroportul internaţional a fost concesionat, dar şi de modul în care se execută acel contract de concesiune. Acum de către autorităţi se depun toate eforturile pentru a readuce situaţia la normalitate. Sper mult ca acel jurist/jurişti ce vor gestiona procesele legate de „Avia Invest” să prindă „şoareci”. Îi/le urez succes, să acţioneze profesionist şi să nu se lase intimidaţi de şmecheri”, scrie ministrul. 

Ştire iniţială: 

Avia Invest spune că la 18 mai Autoritatea Aeronautică Civilă a depus o cerere introductivă la judecătoria Chişinău pentru iniţierea procedurii de insolvabilitate a companiei.

Este o „pură coincidenţă” faptul că judecătorul Arhip, cel care a fost desemnat să se ocupe de acest caz, este nimeni altul decât cumetrul lui Lebedinschi. Cine este Lebedinschi în structura puterii lui Dodon, este cunoscut de toţi - executorul ordinelor sale pe chestiuni juridice.

Printr-o altă “pură coincidenţă”, finul actualului ministru al Justiţiei Nagacevschi - Igor Sacaliuc (Purcel) urmează a fi numit administrator al acestei proceduri de insolvenţă artificială. Cine este Nagacevschi şi cât de subordonat îi este lui Dodon, de asemenea, ştie toată societatea”, se spune în comunicat.

Amintim că după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate Igor Dodon a anunţat că statul va iniţia procedura de insolvabilitate a Avia Invest.

De acealaltă parte, compania spune că este vorba despre un atac raider la nivel de stat, sprijinit de preşedintele ţării, iar compania ar dori să-şi achite datoria faţă de stat, însă conturile sale financiare sunt blocate de către stat.

Similare
RECOMANDĂRI