Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autoturismele produse de firma românească Dacia sunt preferatele locuitorilor Republicii Moldova

Autoturismele produse de firma românească Dacia sunt preferatele locuitorilor Republicii Moldova, când vine vorba de cumpărarea unei maşini noi. În top urmează Skoda şi Toyota. Totuşi, cele mai multe maşini înmatriculate anul trecut în Republica Moldova sunt rulate, aduse din străinătate. Asta datorită preţului mai accesibil, în comparaţie cu cel al unui vehicul nou.

În 2019 marca românească Dacia a fost vedeta pieţei auto din Republica Moldova. Fiecare al cincilea automobil nou vândut a avut sigla producătorului de la Mioveni. Modelele Logan şi Duster au fost cele mai dorite.
 
Pentru un automobil nou produs în România trebuie să scoateţi din buzunar de la 11 mii de euro în sus.
 
VÂNZĂRI DE MAŞINI NOI ÎN 2019
 
Dacia – 1.358 de maşini
Skoda –  877 maşini
Toyota – 664 maşini
Hyundai – 599 maşini
KIA – 466 maşini
Suzuki – 354 maşini
Mercedes-Benz – 322 maşini
Renault – 307 maşini
Ford – 227 maşini
BMW – 197 maşini
  
Totuşi doar 6.843 de automobile, din cele înmatriculate anul trecut, au fost cumpărate de la dealerii din ţară, adică doar 19 la sută din numărul total de înmatriculări. Restul, aproximativ 31 de mii de maşini, au fost aduse de peste hotare.
 
Dintre maşinile cumpărate din străinate, preferate au fost Toyota şi Lexus. Totodată, şi automobilele hibrid sau electrice câştigă, treptat, popularitate.
 
Totuşi, dealerii auto sunt destul de mulţumiţi de evoluţia pieţei. În 2019 s-au vândut cu 9 la sută mai multe automobile noi, în comparaţie cu 2018.
Similare
RECOMANDĂRI