Autostrada „Unirii” A8. A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni
Sursa foto:ziaruldeiasi.ro Vizualizari:

Autostrada „Unirii” A8. A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni

Contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 - sectorul principal între Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, a fost semnat.

Anunţul a fost făcut de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor din România, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătorul licitaţiei de proiectare a lucrărilor pe data de 19 martie 2021. Câştigător este firma Consitrans SRL pentru o sumă de circa 59 milioane lei româneşti, fără TVA. Termenul de execuţie a documentaţiilor este 22 luni: 12 luni pentru studiul de fezabilitate şi 10 luni pentru proiectul tehnic. „După finalizarea proiectării se va putea lansa licitaţia de execuţie într-o manieră similară cu autostrada A7 Ploieşti – Bacău – Paşcani”, a comentat ieri Adrian Covăsnianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Tronsonsul Ungheni – Iaşi – Tg Neamţ are 100 km, iar unul dintre beneficiile directe în urma construirii acestui segment constă în faptul că autostrada va funcţiona şi ca o centură ocolitoare pentru Iaşi, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos. Pe actualul drum european se întâmplă frecvent accidente şi, în plus, nu de puţine ori se creează ambuteiaje, ceea ce duce la timpi mari de aşteptare în trafic. De asemenea, acest segment din autostrada A8 va conecta municipiul Iaşi cu autostrada A7, spre sudul României, în zona Paşcaniului.
Similare
RECOMANDĂRI