Autorităţile R. Moldova cer ajutorul României pentru obţinerea vaccinurilor anti-COVID şi a medicamentului Remdesivir
Vizualizari:

Autorităţile R. Moldova cer ajutorul României pentru obţinerea vaccinurilor anti-COVID şi a medicamentului Remdesivir

Directorul General al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere cu Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Eremei Priseajniuc a solicitat ajutorul României obţinerea vaccinurilor Anti-Covid-19 şi a medicamentului Remdesivir utilizat în tratamentul Covid-19, solicitat de România prin mecanismul de cooperare a Comisiei Europene.

“Rugămintea noastră este să examinaţi posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obţinerea medicamentului Remdesivir, precum şi a vaccinurilor Anti-Covid-19, pentru iniţierea imunizării populaţiei Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din ţara noastră (lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidităţi, copii etc.)” a menţionat Eremei Priseajniuc.

Totodată, oficialul de la Chişinău a adus sincere mulţumiri fondatorului şi coordonatorului SMURD pentru vieţile omeneşti salvate de echipele de medici români, menţionând că acest proiect este unul dintre cele mai mari realizări ale cooperării bilaterale dintre România şi Republica Moldova.

“Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea SMURD şi cu acest prilej vreau să vă mulţumesc din numele cetăţenilor Republicii Moldova pentru ajutorul acordat şi sacrificiul angajaţilor SMURD în ţara noastră, care au ajutat la salvarea a sute de oameni, uneori chiar cu preţul propriei vieţi. Misiunea SMURD în Republica Moldova a fost lansată în anul 2013 şi reprezintă una dintre cele mai frumoase realizări ale cooperării sectoriale moldo-române, care a devenit una vitală pentru sistemul nostru de urgenţă în sănătate”, a declarat Directorul General AMDM, Eremei Priseajniuc.

De cealaltă parte, Raed Arafat a declarat că suportul continuu pentru Republica Moldova rămâne o prioritate pentru el şi pentru instituţia pe care o conduce, în special pe domeniile ce ţin de colaborarea pe linia situaţiilor de urgenţă şi creşterea rezilienţei, dar şi alte acţiuni de consolidare a relaţiilor România-Republica Moldova pe domeniile de competenţă.

Reamintim că în perioada 12-13 august, Directorul General al AMDM, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la Bucureşti, la invitaţia omologului său, Bujor Eugen Almăşan, Preşedintele ANMDM din România, fiind însoţit de Semion Botnari, însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova în România şi Dr. Inga Pasecinic, Preşedinte al Centrului Strategii şi Politici de Sănătate.

Similare
RECOMANDĂRI