Autorităţile R. Moldova au solicitat Rusiei asigurarea accesului la cei doi piloţi eliberaţi din Afganistan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile R. Moldova au solicitat Rusiei asigurarea accesului la cei doi piloţi eliberaţi din Afganistan

Autorităţile Republicii Moldova au solicitat organelor competente ale Federaţiei Ruse asigurarea accesului delegaţiei Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberaţi din prizonierat în Afganistan. 

Solicitarea autorităţilor reiese din prevedrile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile consulare (1963), articolul 5, punctele a), e),g),h) şi în special articolul 36, paragraful 1, Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice (1961), articolul 3, punctul 1, paragraful b), care prevăd expres dreptul la ocrotirea în statul acreditar a intereselor statului acreditant şi ale cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional, precum şi Convenţiei Consulare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă (1994).

Delegaţia formată din secretarul general de stat al MAEIE Mihail Căpăţînă şi medicul şef al spitalului Cancelariei de Stat Evgheni Vasiliev, s-a deplasat de ieri în oraşul Moscova pentru a acorda asistenţa necesară cetăţenilor moldoveni Lionel Buruiană (a.n. 1982) şi Mihai Crihana (a.n. 1965), precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova.

TVR MOLDOVA aminteşte că ieri Igor Dodon a anunţat, despre eliberarea celor doi piloţi capturaţi de talibani în Afganistan în 2015, subliniind că această acţiune a fost posibilă graţie Federaţiei Ruse. Referitor la aceste afirmaţii, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat,  într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, Igor Dodon îi ţine pe cei doi piloţi moldoveni în calitate de ostatici electorali pentru a profita de eliberarea lor în scop electoral.”

ULTIMA ORĂ. Piloţii moldoveni, răpiţi în Afganistan, au fost recuperaţi


Citeşte şi:
 

Procuratura vine cu precizări în legătură cu piloţii capturaţi de talibani: Unele informaţii vehiculate în spaţiul public riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice

Similare
RECOMANDĂRI