Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile nu au găsit deocamdată o soluţie pentru a scăpa de mirosul de la staţia de epurare

Nu vom scăpa prea curând de duhoarea din Chişinău. Autorităţile nu au găsit deocamdată o soluţie pentru a scăpa de mirosul de la staţia de epurare. Primarul Ion Ceban a fost să vadă cu ochii lui ce se întâplă şi a găsit o mulţime de nereguli. Directorul interimar de la Societatea Apă-Canal susţine că pentru a scăpa în totalitate de mirosul urât este necesar să contruim o nouă staţie de epurare.

Mirosul de la Staţia de Epurare devine greu de suportat odată cu încălzirea vremii. Autorităţile au depistat sursa, dar nu au găsit încă o soluţie.
 
„Surse de miros sunt de la depozit şi de la staţia de epurare care este construită în 1968.  În viziunea noastră, trebuie să construim o staţie nouă de timp închis, modern cu utilaje ale secolului 21, dacă vrem să hotărâm problema. … Să construim o staţie nouă de epurare”, a spus ANATOLIE LICHII, director interimar Apă-Canal.

O parte a staţiei de epurare este în reconstrucţie. Pentru aceasta, Uniunea Europeană a oferit, încă de acum trei ani, peste 24 de milioane de euro. Lucrările sunt întârziate cu aproape nouă luni. De vină ar fi firma de construcţii.
 
„Din peste 80 % care trebuia astăzi să fie realizate, astăzi sunt maxim 25. Mie mi se pare asta grav. Asta se numeşte proastă administrare sau rea intenţie. Şi pentru asta noi plătim bani, şi eu şi dvs, şi toţi locuitorii Municipiului Chişină”, a spus primarul Ion Ceban.

Lucrările care se fac acum nu vor rezolva problema mirosului. Primarul a venit cu propuneri, dar nici el, nici şeful de la Apă-Canal nu au putut spune când vom scăpa de mirosul urât.

„V-am zis că în două săptămâni vom prezenta graficile şi acţiunie pentru a scăpa de miros. Clar. V-am dat răspuns la întrebare. Sarcina este pusă ca la vară să nu fie miros. O să vedem peste două săptămâni ce ne prezintă”, a declarat Anatolie Lichii.

Doar 25% din proiect a fost indeplinit deşi lucrările de reabilitare a Staţiei de Epurare din Chişinău au început în anul 2017. El urmează a fi finalizate în iunie 2020 dar autorităţile spun că vor fi gata abia în februarie, anul viitor.
 
Similare
RECOMANDĂRI