Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Soroca au cumpărat 150 de laptopuri pentru profesori

O educaţie modernă în şcoli nu mai poate fi realizată în lipsa computerelor. Autorităţile din Soroca au cumpărat 150 de laptopuri pentru a dota toţi profesorii cu tehnică de calcul. S-a investit un milion de lei iar autorităţile se laudă că există computere în fiecare clasă din instituţiile de învăţământ din Soroca.

Profesorilor de la gimnaziul din satul Şolcani, raionul Soroca le-au fost aduse 6 computere.  

ZINAIDA CIORESCU, profesor: „Profesorii au descoperit noi metode de lucru, noi tehnici, iar calculatoarele este un suport esenţial şi foarte necesar”.

ELENA ISTRATI, profesor: „Predau ore de istorie şi aproape la fiecare oră am nevoie de a folosi acest laptop. Până acum am folosit laptopul de acasă, îl aduceam la lecţie”.

PELAGHIA REVENCO, profesor: „Este necesar să-l folosim ca ei să însuşească mai bine. E una când  citeşti din carte şi alta vezi ceva mai deosebit, mai mult din calculator.”

Bucuroşi de noile computere sunt şi cei 131 de elevii DE LA GIMBAZIUL DIN Şolcani.

REGINA EFTODIEV, elev: „Va fi mult mai uşor, vom vedea lucrurile mult mai diferit. Profesorii vor avea o muncă mai uşoară să ne înveţe, să ne explice.”

Şi Ministerul Educaţiei a oferit 70 de computere şcolilor din raionul Soroca.

ANGELA MUŞENCO, şef Direcţie Învăţământ, Soroca: „Un Surucean de-al nostru stabilit la Braşov, domnul Veaceslav Sabroschi, a venit cu o donaţie de 24 de, care de asemenea au mers în şcoli.  Nu am soluţionat total problema, încă mai există insuficienţă de calculatoare în şcoli”.

Potrivit Direcţiei de Învăţământ din Soroca, în şcolile din raion există 400 de computere. Pentru ca tehnica de calcul să poată fi folosită, 26 de instituţii de învăţământ din mediul rural au fost conectate la internet prin fibră optică.
 
Similare
RECOMANDĂRI