Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Chişinău vor să modernizeze transportul local şi au montat un panou electronic în staţia din PMAN

Autorităţile din Chişinău vor să modernizeze transportul local şi au montat un panou electronic în staţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Panoul care ar trebui să indice timpul de aşteptare al troleibuzelor este unic şi va fi în regim de testare. Oamenii spun că informaţiile de pe panou nu sunt intotdeuna exacte şi putine troilebuze ajung conform timpului afişat pe ecran.

Noul panoul electronic face parte dintr-un proiect pilot şi a fost instalat la iniţiativa Primăriei Chişinău şi a Regiei Transport Electric.

IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA: „Pe acest panou informativ este afişat orarul de circulaţie a troleibuzelor care trec pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt. Sre exemplu numărul 34 ajunge în 24 de minute, iar iată că tocmai pleacă. Deci, datele nu sunt exacte”.

Astfel de panouri sunt peste tot în ţările dezvoltate şi sunt extrem de utile celor care călătoresc cu mijloacele de transport in comun.

Călătorii pot utiliza şi aplicaţia http://eway.md unde poţi selecta numărul rutei de transport, destinaţia, şi urmări unde se află. Şi aici este o problemă, pentru că nu toate maşinile regiei de transport nu au GPS şi nu pot fi urmărite.
 
Similare
RECOMANDĂRI