Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile de la Tiraspol vor reprezentanţe şi la Kiev, şi la Bruxelles

Apetitul Tiraspolului creşte. După Moscova, autorităţile separatiste din stânga Nistrului vor să deschidă aşa – zise reprezentanţe cultural – umanitare în Kiev şi Bruxelles. Anunţul a fost făcut de liderul regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, în cadrul colegiului pretinsului minister de externe de la Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol a declarat că unul dintre obiectivele fixate într-o strategie a autorităţilor separatiste este consolidarea şi recunoaşterea la nivel internaţional a pretinsei independenţe a regiunii de Est a Republicii Moldova. Prin urmare, Vadim Krasnoselski a reamintit că la sfârşitul lunii ianuarie, la Moscova, a fost deschisă o reprezentanţă a Tiraspolului, pe care liderul separatist o numeşte oficială.

Deocamdată, autorităţile constituţionale de la Chişinău nu au comentat aceste declaraţii. Anterior însă, diplomaţia moldovenească şi-a exprimat dezamăgirea şi consternarea faţă de inaugurarea pretinsei "reprezentanţe oficiale a transnistriei la Moscova", camuflată sub paravanul unei organizaţii obşteşti. Chişinăul a cerut observatorilor şi mediatorilor din formatul de negocieri 5+2 să ia atitudine şi să tranşeze acţiunile sfidătoare şi provocatoare ale autorităţilor separatiste de la Tiraspol.
Similare
RECOMANDĂRI