Autorităţile de la Chişinău şi-au exprimat solidaritatea în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris
Sursa foto:Fabien Barrau/AFP Vizualizari:

Autorităţile de la Chişinău şi-au exprimat solidaritatea în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris

Autorităţile de la Chişinău şi-au exprimat solidaritatea cu cetăţenii francezi în urma incendiului care a distrus o parte din Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Suntem profund întristaţi de faptul că acest monument-simbol al civilizaţiei europene, catedrala Notre Dame, a căzut pradă focului. Ne exprimăm speranţa că aceasta va fi restaurată în cel mai scurt timp, pentru a ne putea bucura de frumuseţea acesteia ori de câte ori vom trece prin Paris”, se menţionează în mesajul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Şi viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană Iurie Leancă, şi-a exprimat solidaritatea cu cetăţenii Parisului.

„Gândurile mele sunt în aceste clipe alături de poporul francez, care trece prin momente dificile, privind cum arde unul dintre simbolurile istoriei franceze şi europene. Durerea cetăţenilor francezi e durerea întregii Europe”, a scris liderul PPEM, aseară, pe pagina sa de Facebook.

Şi preşedintele R. Moldova şi-a exprimat regretul „în legătură cu incendiul devastator care a distrus cunoscuta Catedrală Notre-Dame din Paris”.

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune şi încurajare Preşedintelui Emmanuel Macron şi întregului popor al Franţei şi îmi exprim speranţa că specialiştii vor reuşi să restaureze această perlă a culturii franceze şi a patrimoniului cultural mondial”, a scris Igor Dodon într-un mesaj, postat pe Facebook.
Similare
RECOMANDĂRI