Aureliu Ciocoi: O companie privată a solicitat omologarea Sputnik-V, tocmai pentru a-l aduce în formă comercială în R. Moldova
Vizualizari:

Aureliu Ciocoi: O companie privată a solicitat omologarea Sputnik-V, tocmai pentru a-l aduce în formă comercială în R. Moldova

Vaccinul rusesc anti-COVID, Sputnik-V, ar putea, într-adevăr, să fie propus spre vânzare cetăţenilor, în cadrul clinicilor private. Declaraţii în acest sens au fost făcute de premierul interimar Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Secretele puterii”, de la Jurnal TV.

„Dosarul care a fost depus la Agenţia Medicamentului, pentru omologarea Sputnik-V, a fost depus de o companie farmaceutica privată, care, presupun, a solicitat omologare tocmai pentru a aduce pe teritoriul R.Moldova vaccinul Sputnik-V în formă comercială”, a declarat premierul interimar.

Totuşi, premierul dă asigurări că programul de vaccinare a populaţiei a rămas acelaşi, iar Guvernul va vaccina populaţia gratuit.
Însă, dacă firmele private vor dori să aducă Sputnik-V în scop comercial, atunci premierul nu vede de ce acest lucru nu ar putea să se întâmple.
 
„Dacă îl vor propune, vă daţi seama, compania îl aduce cu un preţ angro, îşi pune un adaos comercial, plus are de achitat nişte taxe vamale, evident că preţul final în R. Moldova a acestui vaccin va fi net superior faţă de preţul cu care ar putea fi contractat de la producător, însă, avem o piaţă liberă, nu văd motive să interzicem clinicilor private, în cazul în care pot obţine vaccinul, să propună contra cost vaccinul”.

În acelaşi timp, premierul a „prevenit” doritorii de a aplica scheme, să nu propună spre comercializare, în cadrul clinicilor private, vaccinurile primite din donaţii sau acare urmează să fie achiziţionate de stat.

Amintim că astăzi, consilierul prezidenţial Ala Nemerenco a declarat că un lot de câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik-V aşteaptă să primească autorizaţia de import pentru ca să fie introdus în Republica Moldova şi să fie comercializat doar prin instituţii private şi doar contra plată. Asta după ce, anterior, ex-preşedintele Igor Dodon a afirmat că există trei căi de introducere a vaccinului Sputnik în Republica Moldova, iar una dintre căi ar fi prin intermediul companiilor şi clinicilor private.
 
Similare
RECOMANDĂRI