Au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Naţional
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Naţional

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat 13 câştigători ai concursului. Cele mai multe premii, şase la număr, vor fi acordate specialiştilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competenţă în lupta cu COVID-19. În domeniul culturii au fost desemnaţi cinci câştigători şi câte un câştigător în ştiinţă şi sport.

Membrii Comisiei au examinat dosarele a 34 de candidaţi participanţi la concurs în domeniile ştiinţă, cultură, medicină şi sport. 

Anterior, Ion Chicu a venit cu iniţiativa, ca în acest an să fie extins numărul de laureaţi ai Premiului Naţional în domeniul medical, întrucât criza pandemică a creat presiuni pe sistemul şi cadrele medicale.

Conform regulamentului, membrii Comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret, iar lista câştigătorilor Premiului Naţional urmează să fie aprobată în cadrul  următoarei şedinţe de Guvern. În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, Comisia va lua o decizie privind modalitatea de organizare a Galei Premiului Naţional 2020.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii lei, se acordă anual de Guvern în semn de recunoştinţă şi gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanţial la promovarea imaginii ţării pe plan internaţional şi au avut un impact considerabil asupra progresului ştiinţific.

Similare
RECOMANDĂRI