Au deteriorat digul de protecţie al râului Nistru pentru a primi subvenţii de la stat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Au deteriorat digul de protecţie al râului Nistru pentru a primi subvenţii de la stat

Doi locuitori ai raionului Căuşeni sunt învinuiţi de deteriorarea intenţionată a digului de protecţie al râului Nistru pentru a-şi inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ştefan Vodă şi, respectiv, a-şi recupera prejudiciile de la stat.

Potrivit Procuraturii raionului Ştefan Vodă, cei doi au contractat un şofer cu buldo-excavator, care pe 7 iulie curent, s-a deplasat între satele Crocmaz şi Tudora, unde a deteriorat o parte a digului de protecţie al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă. Ulterior, potrivit procurorilor, aceştia ar fi mizat pe faptul că astfel, statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundaţiei, produse ca urmare a digului care s-ar fi „autodistrus”, scrie IPN.

Potrivit estimărilor specialiştilor, prin distrugerea construcţiei hidrotehnice destinate protecţiei extravilanului de la inundaţii, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Pentru cele săvârşite unul dintre făptaşi a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliţie. Pentru astfel de acţiuni, legislaţia prevede până la şase ani închisoare.

Cazul a avut loc miercurea trecută, 8 iulie, a declarat pentru IPN, primarul satului Crocmaz, Ştefan Vodă, Ion Veleşco. Potrivit edilului, săpătura de la excavator a fost observată de poliţistul de sector care inspecta zona, având în vedere ultimele inundaţii. A fost chemată poliţia şi reprezentaţi de la Apele Moldovei pentru a calcula prejudiciul adus. Primarul nu-şi poate explica gestul, precizând că nimeni nu s-a adresat la Primărie pentru a cere subvenţionare.

Similare
RECOMANDĂRI